Skip to Content

Maes steunt Belgisch verenigingsleven met € 123 900

1719 verenigingen zamelde meer dan 1,2 miljoen Maes kroonkurken in

Met de nieuwe slogan ‘Maes, Maak Meer Mee’ zette de bierbrouwer Belgische consument aan om zich ten volle in te zetten voor hun vereniging. Iedere Belgische club kon de laatste maanden onder het motto ‘Vollenbak-voor-je-vereniging’ tot 1.000 euro verdienen om de clubkas te spijzen. Het opzet was simpel; verzamel zo veel mogelijk kroonkurken of –lipjes en steun je vereniging.

Dat heel wat verenigingen het financieel moeilijk hebben, is niet nieuw. En dat Belgen graag vertoeven in goed gezelschap al helemaal niet. Maar om na te gaan hoe nauw de Belgen verbonden zijn aan hun vereniging, voerde Maes een onderzoek uit bij 1.000 Belgen. Ruim driekwart van hen (76%) geeft aan dat de rol van het verenigingsleven (heel) belangrijk is. Het merendeel van hen (88%) is dan ook bereid om initiatieven op te zetten om hun club te steunen.

1,2 miljoen kroonkurken
In totaal ontving Maes inzendingen van maar liefst 1719 verenigingen. De gebundelde kracht van alle clubs zorgde ervoor dat alles samen meer dan 1 239 000 kroonkurken en –lipjes werden verzameld. Dat is heel wat, maar wat betekent dat nu concreet? Klik hier en ontdekt wat allemaal mogelijk is met de ingezamelde kroonkurken en –lipjes.

“Momenteel worden er nog volop kroonkurken en –lipjes binnengebracht, dus het aantal kan de komende dagen nog verder oplopen.” zegt Lies Eeckman, Marketing Director bij Alken-Maes.

Oost-Vlaanderen als koploper
De regio met de meest toegewijde clubleden? Die kwamen zonder meer uit Oost-Vlaanderen. Maar liefst 339 Oost-Vlaamse clubs schreven zich in en zamelde fervent kroonkurken en lipjes in. Zij werden op de voet gevolgd door clubs uit Antwerpen.

“Als bierbrouwer beseffen we dat het verenigingsleven een belangrijke sociale factor is in het leven van mensen. Ons bier brengt mensen samen en dat is waar we voor willen blijven zorgen. Sterk inzetten op dit soort acties is voor ons dan ook cruciaal.” aldus Eeckman.

Contacteer ons
Elke Eriksson Communications, Alken-Maes
Klaas Sonck Brand Manager Maes Pils, Alken-Maes
Elke Eriksson Communications, Alken-Maes
Klaas Sonck Brand Manager Maes Pils, Alken-Maes
Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.