Skip to Content

Maes pils verkozen tot beste pils op de European Beer Star Awards 2014

De winnaars van de European Beer Star 2014 zijn gekend: Maes pils gaat met de gouden award aan de haal in Europa’s belangrijkste biercompetitie.

Voor de 11de keer werden in het Duitse Nürnberg de European Beer Star Awards uitgereikt, de belangrijkste professionele biercompetitie in Europa. 2014 was alweer een recordeditie: maar liefst 1.613 verschillende bieren uit 42 landen werden ingezonden om mee te dingen naar de prestigieuze prijzen. Maes Pils wist de jury in die mate te bekoren dat het beloond werd met de gouden medaille in de categorie ‘European Style Mild Lager’ en mag komend jaar dus door het leven gaan als de beste pils. Het is immers de enige pils-categorie in de wedstrijd.

“De gouden medaille is uiteraard een belangrijke bekroning voor onze Maes pils en zijn sterke receptuur. Het is ook een mooie beloning voor alle collega’s die dagelijks hun hart en ziel in onze bieren leggen,” zegt Lies Eeckman, Marketing Director bij Alken-Maes. “Wetende dat hij objectief werd verkozen door een 105-koppige jury van meesterbrouwers, biersommeliers en erkende specialisten in een blinde proeverij maakt dat zijn smaak er toch met kop en schouders bovenuit steekt en dat doet ons natuurlijk heel veel plezier. Wij streven er samen voortdurend naar dat onze bieren van absolute topkwaliteit zijn. We investeren daarom permanent in kwaliteit en maken gebruik van de beste hop en mout. Het is dan ook fijn dat ze ook bij echte bierkenners gesmaakt worden. Onze fiere laureaat, Maes pils, krijgt nu gedurende een jaar een gouden medaille om de hals.”

Dat Maes-drinkers over goede smaakpapillen beschikken, wordt bevestigd met deze mooie prijs. Maes viert dan ook feest en iedereen kan delen in de vreugde. Wie op 21, 22 of 23 november een bak Maes pils koopt, kan zijn kasticket opsturen en ontvangt in ruil een bon voor een gratis bak. 

Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.