Skip to Content

Maes gaat voluit voor de 1e plaats in ranglijst populairste familienamen in België!

“Word een Maes!”: Verander je familienaam in “Maes” & Maes trakteert je op een vat met meer mout en meer karakter!

Mechelen, 14 juni 2012 – Vandaag is Maes nog de derde meest voorkomende naam, na Janssens en Peeters. Maar daar kan op 18 juni verandering in komen! Na het recente succes van de actie “Maes trakteert iedereen die Maes heet op een vat”, waaraan liefst 8.770 “Maes”-naamgenoten hebben deelgenomen, komt Maes opnieuw verrassend uit de hoek. Met de “Word een Maes”-actie doet Maes er nog een schepje bovenop. De eerste 1.000 mensen die op maandag 18 juni hun familienaam via Facebook inruilen voor de naam “Maes”, trakteert Maes op een vat dat ze met vrienden kunnen delen!

De actie “Maes trakteert iedereen die Maes heet op een vat” heeft in totaal meer dan 75.000 mensen gemobiliseerd. Een ‘big thank you’ is hier dan ook op zijn plaats. Daarnaast lokte deze actie ook enorm veel reactie uit bij mensen die geen “Maes” heten, maar die ook wel zin hebben in een gratis vat Maes met meer mout en meer karakter. Reacties in de stijl van “Ik heet Demaeseneir, dat is toch bijna Maes?” waren schering en inslag. Vandaar dat Maes het hier niet zomaar bij laat en de actie voor iedereen toegankelijk maakt. Zo kunnen ook zij kans maken op een gratis vat dat ze met vrienden kunnen delen.

“Word een Maes”!

Voor al wie “Maes” wil worden, lanceert Maes op maandag 18 juni (vanaf zondag klokslag middernacht) een Facebook applicatie via www.maes.be waarmee men zijn/haar familienaam in “Maes” kan veranderen. Zodra veertig vrienden dit leuk vinden, maakt men kans op één van de 1.000 gegeerde Maes-vaten. De mensen die hierin slagen en zich voor een korte tijdspanne “Maes” mogen noemen, kiezen zelf waar en wanneer hun feestje plaats vindt. Online vinden ze de deelnemende Maes-cafés en beschikbare data terug. Dus surf op 18 juni als de bliksem naar www.maes.be en maak kans op een leuk feestje!

Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.