Skip to Content

Maes gaat volop voor het goede doel

Voor tweede jaar op rij zet Maes zich in voor het Belgisch verenigingsleven

Ook dit jaar zet Maes de Belgische consument aan om zich in te zetten voor zijn vereniging. Iedere Belgische club kan onder het motto ‘Bier drinken voor het goede doel?!’ tot 1.000 euro verdienen om de clubkas te spijzen. Het opzet is simpel; verzamel met jouw vereniging zo veel mogelijk blauwe kroonkurken of lipjes van Maes of Maes Radler en zet je in voor jouw gekozen goede doel!

Het verenigingsleven is een sterk sociaal fundament en zit stevig ingebakken in onze Belgische cultuur. Echter hebben heel wat clubs de laatste jaren te kampen met financiële tekorten. Omdat Maes het belang van deze club wil onderstrepen en hen bovendien een duwtje in de rug wil bieden, organiseren ze voor het tweede jaar op rij een nationale campagne, dit keer onder het credo: ‘Bier drinken voor het goede doel!?’. Hiermee mobiliseert de bierbrouwer Belgische consumenten om zich volop te engageren voor hun eigen vereniging of dat van een vriend, familielid of kennis.

Vorig jaar gingen maar liefst 1719 verenigingen de uitdaging aan, dat is bijna 10% van alle Belgische clubs. Samen zamelden zij meer dan 1,2 miljoen kroonkurken en lipjes in. Maes kon zo in totaal € 121 000 schenken.” zegt Karolien Wouters, Marketing Manager bij Alken-Maes

Door eenvoudigweg zo veel mogelijk blauwe kroonkurken en lipjes te sparen van het uitgebreide Maes & Maes Radler assortiment, kunnen de clubs investeren in datgene wat voor hun echt belangrijk is. Denk aan nieuwe materialen en betere infrastructuur.

Dankzij de succesvolle eerste editie, besloot Maes om dan ook dit jaar het Belgische verenigingsleven opnieuw leven in te blazen. Het opzet en concept blijven grotendeels hetzelfde. “Op basis van de feedback die we hebben ontvangen, is wel besloten om deze editie één maand langer te laten lopen, namelijk 4 maanden. Ook is er nu de mogelijkheid om naast het uitgebreide Maes-assortiment ook deel te nemen met de diverse Maes Radler varianten.” aldus Wouters

Dat ook dit jaar een schot in de roos beloofd te worden, bewijst het toenemend aantal aanmeldingen. Sinds de start van de campagne enkele dagen geleden zijn namelijk al 637 verenigingen ingeschreven.

Meer informatie over Bier drinken voor het goede doel?!’ vind je op onze website, www.maes.be.

Contacteer ons
Klaas Sonck Brand Manager Maes & Maes Radler
Klaas Sonck Brand Manager Maes & Maes Radler
Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.