Skip to Content
Maes brouwt exclusief bier voor Pukkelpop

Maes brouwt exclusief bier voor Pukkelpop

Festivalgangers kunnen genieten van limited edition bier op Kiewitweide

Pukkelpop viert dit jaar zijn 30e verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie vroeg de organisatie zijn trouwe partner Maes om een nieuwe receptuur te ontwikkelen en zo op de proppen te komen met een nieuw bier, de PKP Pint. Maes nam dit bijzonder verzoek met veel plezier aan. Het gaat om een limited edition bier en zal dus uitsluitend geschonken worden tijdens het vier dagen durende festival en dit in het Pukkelpop Café & Baraque Futur. Uiteraard kan je op het festivalterrein ook nog steeds genieten van een heerlijk frisse Maes.

Het belooft een uitzonderlijk feest te worden op de festivalweide in Kiewit dit jaar. Het bekendste festival van Vlaanderen mag namelijk 30 kaarsjes uitblazen en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De festivalgangers mogen zich voor deze verjaardagseditie verwachten aan een primeur. Organisator Chokri Mahassine heeft Maes namelijk de uitdaging gegeven om een nieuw bier te brouwen dat exclusief zal geschonken worden tijdens het festival.

“Toen de organisatie van Pukkelpop ons contacteerde, hebben we geen minuut getwijfeld. Innovatie zit in ons DNA, en als bierbrouwer van de beste Europese pils houden we wel van zulke uitdagingen. Bovendien past  dit perfect binnen onze nieuwe slogan: ‘Maes, Maak Meer Mee’.” zegt Lies Eeckman, Marketing Director Alken-Maes.

Zo’n drie weken voordat het bier aan de festivalliefhebber zal worden geserveerd, is het bier al officieel voorgesteld aan de organisatoren. Ze kregen een rondleiding in de brouwerij van Alken, slechts 13km van de festivalweide, waarbij ze meer uitleg kregen over de gebruikte grondstoffen en het specifieke brouwproces. Tijdens een gezamenlijke proefsessie konden Chokri en zijn team zelf bepalen welk bier de officiële PKP Pint wordt.

“Dit experiment past perfect in onze 3.0-filosofie. Pukkelpop viert dan wel haar dertigjarig bestaan, maar wij hebben bewust gekozen voor een andere insteek. Namelijk eentje met kwinkslag, eentje met een hoek af; net zoals Pukkelpop zelf. Wij worden geen dertig jaar, maar gaan voor drie punt nul. We focussen ons daarbij op een toekomst vol duurzaamheid, betrokkenheid van onze festivalgangers en experiment in al haar facetten. Een perfecte voedingsbodem voor dit soort initiatieven en een perfect kader voor deze unieke samenwerking met Maes. Ik kijk alvast uit naar de reactie van onze Pukkelpoppers!” zegt Chokri Mahassine.

Nieuwe receptuur

Olivier Maillet, Quality Manager bij Alken-Maes is erg tevreden met het uiteindelijke resultaat waarvan de basis is geïnspireerd op de bekroonde Maes pils. “De PKP Pint is een volmondig bier met fruitige toetsen. Voor de exclusieve verjaardagseditie hebben we extra mout en hop toegevoegd wat de smaak heel uniek en volmondig maakt. De extra hop zorgt namelijk voor een aangename bitterheid. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is dus net iets krachtiger dan een gewone Maes pils.

Brewing a better world

Alken-Maes en Pukkelpop investeren beide sterk in duurzaam ondernemen. Zo wordt al het bier van Alken-Maes, alsook de PKP Pint geproduceerd met behulp van 100% groene energie. Hiervoor gebruikt de brouwerij 6.000 zonnepanelen en een eigen waterzuiveringsinstallatie. Bovendien wordt 99,8% van het afval gerecycleerd.

Contacteer ons
Loebrecht Lievens Legal & Corporate Relations Manager, Alken-Maes
Loebrecht Lievens Legal & Corporate Relations Manager, Alken-Maes
Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.