Een lauwe pint is grootste frustratie van de Belg

Maes lanceert ‘Cool Can’, een blik dat weet wanneer het cool is

Belgen en een frisse pint, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, onderzoek [1] toont aan dat de Belg zijn gegeerde biertje absoluut niet op eender welke wijze wil drinken. Een lauwe pint, daar moeten Belgen absoluut niet van weten! Om dat euvel voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen brengt Maes de ‘Cool Can’ op de markt. Een innovatieve, koud-gevoelige verpakking die op een unieke manier aangeeft wanneer jouw pint de perfecte drinktemperatuur heeft.

Met de komst van de eerste lentezon gaat er niets boven genieten van een ijskoude pint, samen met vrienden. Maar hoe Belgen hun bier graag geserveerd krijgen is geen sinecure. Uit onderzoek - uitgevoerd door iVox & Maes - blijkt dat de Belg vasthoudt aan enkele duidelijke criteria. Zo letten we uitvoerig op de temperatuur, hygiëne van het glas en de kraag.

Helft van de Belgen ergert zich aan te warme temperatuur van pils

Veruit het belangrijkste criterium is de temperatuur van het bier. Bijna de helft van de bierdrinkende Belgen (45%) storen zich beduidend aan de te hoge temperatuur van hun bier. Twee andere grote frustraties zijn: het geserveerd krijgen van bier in een vuil glas (33%) of te weinig kraag (17%).

Hoewel er meer mannen bier drinken dan vrouwen hanteren ze over het algemeen wel dezelfde criteria. Toch zijn mannen opmerkelijk kritischer over hun pint dan vrouwen. Ze zijn dan ook vaker (67%) geagiteerd om de manier waarop hun bier geserveerd wordt dan vrouwen (47%).

Walen zijn gevoeliger voor drinktemperatuur van hun bier dan Vlamingen

Wanneer we over de taalgrens kijken zien we dat er ook sterke verschillen waar te nemen zijn tussen Walen en Vlamingen. Zo stoort meer dan de helft van de Walen zich aan lauw bier, terwijl dit voor Vlamingen slechts 1 op 3 is. In onze hoofdstad zien we dat aandeel dan weer stijgen tot meer dan 2 op 5 inwoners.

Opvallend is dat demografisch gezien inwoners van de provincie Luik hun pils vaak te warm geserveerd vinden. Zij worden op de voet gevolgd door de provincies Waals-Brabant (61%) en Namen (60%). In regio Limburg en Antwerpen wordt er erg ongestoord gedronken. Zij ergeren zich namelijk van alle Belgen het minst.

Een blik dat weet wanneer het ‘cool’ is

Vanaf vandaag maakt Maes Pils komaf met deze frustratie. Dankzij de lancering van de ‘Cool Can’ was het nog nooit zo gemakkelijk en leuk om te weten wanneer het perfecte moment is aangebroken voor een frisse Maes Pils!

De ‘Cool Can’ is een nieuw Maes blik met een koud-gevoelige verpakking. Het bier is nog steeds de vertrouwde en lekkere Maes Pils. De vernieuwing zit hem in de speciale inkt die wordt gebruikt. Deze verandert namelijk van kleur naarmate de temperatuur daalt. Wanneer het blik is gekoeld tot de ideale drinktemperatuur kleurt de inkt blauw en onthult het een verrassend ijskoud effect. Daarnaast maakt het design gebruik van embossing, waardoor een leuk reliëf ontstaat op het blik om een kwalitatieve drinkervaring te garanderen.

[1] Representatief onderzoek uitgevoerd bij 1000 Belgen door iVox (april,2016)

Alexia Nuyens

Brand Manager, Brouwerijen Alken-Maes

Elke Eriksson

P.R., Brouwerijen Alken-Maes

Over Maes Pils

Alken-Maes is als nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, Desperados, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite, bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. Naast het hoofdkantoor in Mechelen beschikt Alken-Maes over drie brouwerijen in Alken, Opwijk en Kobbegem en drie distributieplatformen in Grimbergen, Wellen en Middelkerke. Alken-Maes stelt zo’n 500 mensen tewerk, en het jaarlijks volume van 1,4 miljoen hectoliter zorgt voor een omzet van 200 miljoen euro.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Neem contact op met

maes.be